top of page

Välkommen till Lilla Edet Destilleri AB – en plats där konsten att destillera möter kärleken till smak. Vår destillerisaga började i liten skala 2022 under Grästorps Bryggeri AB, och från och med 2024 tar vi vårt hantverk till nästa nivå med vårt helt egna destilleri. Följ med på vår resa! 

Lilla Edet Destilleri

Lilla Edet Destilleri

Vi strävar efter total kontroll över varje steg i processen, från mäskning till jäsning, destillering, ekfatslagring och buteljering. Varje batch är en småskalig mästerverk, omsorgsfullt övervakad av mänskliga händer och smaksatt med de finaste kryddorna från närliggande gårdar.

Möt vår älskade destilleringsapparat, Brasse. Designad efter våra egna önskemål, vår trogne följeslagare ger oss inte bara vacker estetik utan också en nyckelroll i att skapa våra smakrika och välbalanserade hantverksspriter.

Höjdpunkten av vår passion är vår första Pot Still batch av egenproducerad sprit, mogen i noggrant utvalda ekfat och planerad för lansering 2024. Genom kolonndestillering utforskar vi spännande smaker i vår gin och akvavit. Framtiden kommer även att bjuda på äppelsprit, shotar, blanddrycker och till och med rom. Hos Lilla Edet Destilleri AB går vi bortom destillering – vi skapar en resa av smak och njutning som delas med varje droppe.

bottom of page